Liczba porcji i asortyment „Program dla szkół” II semestr
School lunch with sandwich, milk and apple on dark background

Liczba porcji i asortyment „Program dla szkół” II semestr

Informacja o łącznej liczbie porcji owoców i warzyw oraz mleka i przetworów mlecznych otrzymywanych przez jedno dziecko w II semestrze roku szkolnego 2018/2019 w ramach „Programu dla szkół”

  • łączna liczba porcji mleka i przetworów mlecznych otrzymywanych przez jedno dziecko w ramach komponentu mlecznego w II semestrze roku szkolnego 2018/2019 wynosi 41
  • łączna liczba porcji owoców i warzyw otrzymywanych przez jedno dziecko w ramach komponentu owocowo – warzywnego w II semestrze roku szkolnego 2018/2019 wynosi 42

Liczba i skład porcji w II semestrze komponent mleczny  – 41 porcji, w tym:

  • 34 porcje mleka naturalnego (0,25l)
  • 4 porcje jogurtu naturalnego (150g)
  • 2 porcje kefiru naturalnego (150g)
  • 1 porcje serka twarożkowego (150g)

Dostawy wyżej wymienionych produktów będą realizowane do szkół przez 12 wybranych przez dostawcę tygodni w II semestrze. Dostawy będą realizowane dla zadeklarowanej przez szkołę liczby uczniów z klas 1 – 5.

Liczba i skład porcji w II semestrze komponent owocowo-warzywny – 42 porcje, w tym:

  • 14 porcji jabłka (150g)
  • 5 porcji gruszki (150g)
  • 2 porcje truskawki (150g)
  • 10 porcji marchwi (90g)
  • 5 porcji rzodkiewki (90g)
  • 4 porcje pomidora (90g)
  • 2 porcje kalarepy (90g)

Dostawy wyżej wymienionych produktów będą dostarczane do szkół przez 12 wybranych przez dostawcę tygodni w II semestrze. Dostawy będą realizowane dla zadeklarowanej przez szkołę liczby uczniów z klas 1 – 5.

Dodaj komentarz

Zamknij menu